неділю, 27 лютого 2011 р.

Московські попи – аванґард зухвалого експансіонізму Кремля

Щойно отримав листа з скриньки канадської редакції еПОШТИ . Діаспора просто шокована зухвалістю та нахабством п’ятої колони в нашій державі. Особливо українство вражає цинізм окупаційної московської сатанинської секти під назвою так званої РПЦ („Русская православная церковь” та її філії під вивіскою „УПЦ МП”), нічого спільного не миючих не тільки навіть з релігією, а взагалі з гуманізмом та людяністю. Ставлю без коментарів та скорочень: 

Останні новини з України просто шокують. У всіх сферах суспільного життя ведеться шалений наступ на українство - рідну мову, культуру, історію, національні церкви та ін. Це відбувається на урядовому й законодавчому рівнях, в судочинстві, освіті, ЗМІ тощо. Українська мова, яка в постколоніальній Україні так і набула повновартісного функціонування, насильно витісняється на гуманітарні задвірки з метою остаточного знищення. Складається враження, що Україна перенеслася в зловісну валуєвську епоху, мало не в дрімучі часи середньовічного мракобісся.

Невмотивовані арешти опозиціонерів, безліч кримінальних справ проти попередніх урядовців, переслідування й арешти української патріотичної молоді, тиск на інтелектуальну еліту та її залякування, терор проти студентської молоді, підприємців малого й середнього бізнесу, вакханалія з псевдореформами та багато чого іншого антидержавного, антинародного, антиукраїнського – ось результат діяльності так званого президента В. Януковича. 

Майже за рік його урядування Україна опустилася до рівня найвідсталіших країн, зокрема з рейтингу свободи скотилася вниз на 42 позиції. 

Можливо, й нижче: в країні утверджується авторитарний режим з явними ознаками расизму: московські пахолки донецького розливу зухвало нищать усе суто українське, переслідують свідомих українців, добираються до національних церков та ін

Велику тривогу викликає брутальне й зухвале рейдерство УПЦ Московського партіархату , внаслідок чого щораз більше парафій УПЦ Київського Патріархату опиняється в тенетах московських попів.

Коли світове українство не звернеться за допомогою до міжнародних чинників і не зупинить московських бандитів із хрестами, то через рік-два українці можуть залишатися без жодної національної церкви - УПЦ КП, УАПЦ, а навіть УГКЦ. А, значить, у всій Україні надовго ( а, може, й назавжди) запанує ворожий Московський Патріархат, який цупко утримуватиме Україну в старих-нових московських кайданах. 

Нещодавно з цього приводу Патріарх УПЦ КП Філарет дав інтерв`ю львівській газеті «Експрес», де висловив думку про реалізацію в Україні плану знищення його Церкви (тут): «Плоди ж цього плану такі – по всій Україні представники влади, спонсори чи священики Московського Патріархату проводять бесіди з нашими священиками, їм пропонують іти в МП, а за це обіцяють усіляку підтримку, допомогу. Одночасно і на Донбасі, і на Київщині, і на Вінниччині здійснюються спроби рейдерським чином захопити наші храми... Якби це були поодинокі випадки – можна було б сумніватися, але коли за однаковим сценарієм відбуваються події по всій Україні, то сумнівів немає, що це деталі одного плану». 

Голова УПЦ КП припускає, що до візиту патріарха Кіріла, який відбудеться влітку, кремлівські посіпаки постараються «набрати якнайбільше перебіжчиків, щоб підтвердити його тезу про масове бажання «розкольників повернутися в канонічну Церкву». Ну, а саму УПЦ зведуть «до рівня марґінальної, невпливової структури». 

Слід зазначити, що нахабству московських попів немає меж: патріарх Кіріл прагне отримати офіційний дозвіл на проведення богослужінь у Софіївському соборі (загальнонаціональна святиня, історична пам`ятка), у храмі над Золотими воротами, а також контроль над усією територією й спорудами Києво-Печерської Лаври. І не тільки. 

Варто уточнити, що згаданий план, який реалізує антиукраїнська влада у диявольській злуці з одним із найреакційніших російських імперщиків Кірілом, зародився в головах кремлівських карликів. Саме вони, Путін і Медведєв, є натхненники нової концепції «Рускава міра» («Російського світу», нової «імперії зла»), яку несе колишнім поневоленим народам московська ґебня в сутані. 

Занепокоєння ситуацією навколо церков України також висловив Іван Гвать, словацький публіцист-українець, один з кращих фахівців із церковних справ: «Концепція «Русского мира», що її нав’язливо пропагує московська церковна і навколоцерковна братія з благословення Путіна-Медведєва є м’якішим варіантом старого переконання російських імпер-шовіністів , що в небі сидить «Русский Бог», який в особливий спосіб допомагає навіть кривавим розбоям і підступності російських завойовників». 

Існування загрози національним церквам України підтвердив теж відомий український експерт, директор релігійно-інформаційної служби України Тарас Антошевський: «... небезпека є не тільки для Київського патріархату, адже апетит приходить під час їжі, тому після знищення однієї церкви виникне бажання знищити і інших конкурентів. А враховуючи те, що ідея "Русского мира", яку проповідують з Москви, взагалі не передбачає існування інших церков , то на черзі будуть і інші конфесії, наприклад, автокефальна церква або греко-католики».

Слід підкреслити, що інтернет-газета еПОШТА ще 19.04.2009р. у своїй редакційній статті інформувала українську спільноту, головно діаспорних провідників, про російський сценарій знищення національних церков України: «... у Вінницькій області за згодою місцевої антиукраїнської влади апробується зухвала схема московсько-православного рейдерства: під різними приводами й усілякими способами захоплюються й без того нечисельні храми УПЦ Київського Патріархату. Правдоподібно, вкоротці цей кремлівський план почне реалізовуватися в інших областях України. Немає жодного сумніву в тому, що за бандитськими атаками московських батюшок стоїть ПРУ з їхнім верховодою В. Януковичем». 

А яке становище щодо московського рейдерства в Україні займає СКУ, передовсім його Президент Евген Чолій? Ніяке. Або ще гірше: не так давно він проіґнорував просьбу Комісії Людських і Громадянських Прав СКУ про виділення невеликих коштів на захист однієї з парафій Вінницької єпархії УПЦ КП та її секретаря, головне - використання в суді міжнародного авторитету СКУ. 

Ну, а ще Президент СКУ Е.Чолій зробив безцінний подарунок україноненависникам: змусив вдатися до резиґнації голову Комітету у справах України Комісії ЛГП СКУ, надзвичайно активну правозахисницю М. Онуфрів (і не тільки!), яка, зокрема, контролювала ситуацію у Вінницькій єпархії УПЦ КП, а навіть подбала про участь відомого київського адвоката в одному зі судових слухань у Вінниці. 

Віднедавна з ласки Президента СКУ Вінницька єпархія УПЦ КП здана на поталу україножерам. Як кажуть: бий своїх, щоб вороги боялися!

Не менше тривожним є позиція, яку впродовж багатьох років займають найвищі ієрархи Української Православної Церкви в Канаді (і не тільки в країні кленового листка) щодо УПЦ КП. А саме: закулісна співпраця з УПЦ Московського Патріархату, погордливе ставлення до національної УПЦ Київського Патріархату, бо, бачите, Церква «не є канонічною», а останньо - мовчазливе споглядання за бандитським розбоєм московських попів в Україні. 


Варто попередити найвищих церковних достойників УПЦ і УГКЦ в розсіянні, рівно ж - діаспорний провід, що під уламками українських національних Церков загине Україна, любов до якої вони декларують мало не щодня. 


Немає коментарів :

Дописати коментар