пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

Як вінницький піп Сергій Виговський ламав орган і рояль

Протоієрей Сергій Виговський у Вінниці – фігура одіозна і навіть анекдотична. Але вже у багатьох вінничан стерлося з пам’яті, як він ламав орган (музичний інструмент).

Протоієрей Сергій Виговський у Вінниці – фігура одіозна і навіть анекдотична. Але вже у багатьох вінничан стерлося з пам’яті, як він ламав орган (музичний інструмент).

Був у біографії цього вінницького священика такий випадок: у 1992 році, коли зал камерної і органної музики Вінницької філармонії, що знаходився у нинішньому Свято-Преображенському собор, на вулиці Леніна (так тоді називалася Соборна, треба було швидше висилити. Але на заваді скорішому виселенню філармонійної структури заважав орган придбаний у часи СРСР за 5 мільйонів інвалютних рублів. Тоді довго не могли знайти приміщення, куди можна було б без втрат перенести орган і потім його встановити.

І тоді Сергій Виговський проявив небачену кмітливість. Він вирішив просто потрощити цінний музичний інструмент. Що було й зроблено ним та його помічниками за одну ніч. Піп розбив і знищив клавіатуру і механізм інструменту, погнув цінні і унікальні труби органу. 


А немає органу і немає й проблеми. Не треба паритися і шукати приміщення для нього! Разом з органом під руку попові потрапив і коштовний рояль «Steinway & Sons» (800 тис. інвалютних рублів). Вірніше, не під руку, а під ноги. 

Особисто Виговський залазить на рояль «Steinway & Sons» і трощить ногами клавіатуру, кришку і струни інструменту. 

Все це відбувається на очах сотень людей, міліції і влади. І що саме цікаве, Сергія Виговського не притягнули тоді до відповідальності і навіть не стягнули з нього хоча б частину втрат. 

Ну з органом ясно, Виговський щиро вважав його інструментом католицьким, а значить – бісівським. Але ж рояль навіщо було трощити?

Як тут не пригадати фразу із знаменитого фільму: «Олександр Македонський був теж великою людиною., а табурети не ламав…» 


Джерело: 

Поп, в которого вселился сам дьявол, или Повествование о «скромном» житие Сергия Выговского из Винницы
«Піп-дебошир Виговський знову розбушувався»,
«За що священик Виговський судиться з рідною сестрою?»,
«Винницкие священники заколачивают миллионы, налоги не платят. Аминь!»,
«Як піп Виговський вдову образив»
Піп Виговський свого не втратить, чужого не віддасть
Піп Виговський зіпсував повітря і життя мешканцям Пирогово
Скандально відомий піп виживає свою сестру з дому
Священик Виговський – провідник «русского мира» у Вінниці
Вінничани скаржаться Блаженнішому на попа: «він хоче опинитися поза надією на вічне життя»



1 коментар :