середу, 11 вересня 2013 р.

Піп Виговський свого не втратить, чужого не віддасть

Ділянка, на якій будується чергова нерухомість Виговського

Протоієрей Сергій Виговський отримав припис від Вінницької міськради: привести до попереднього стану самовільно захоплену територію біля річки Південний Буг по вул.. Івана Бугуна. Піп зробив з точністю до навпаки: на самозахопленій землі почав будівництво.

Протоієрей прибрав до рук кілька ділянок землі на вулиці Івана Богуна , в лісі і на мальовничому березі Південного Бугу , а на одному з них зараз веде будівництво грандіозного будинку. 

Він огороджений парканом, має 29 соток. З них тільки на десять соток Виговським отримано дозвіл вінницької міської ради. 19 соток, в прибережній зоні Південного Бугу, піп просто украв у територіальної громади. 

Цікаво, що сам будинок сімейства Виговського, під самим П’ятничанським лісом, розташований навпроти захопленої їм ділянки. Частину землі, що оточує маєток, – також поцупили. І що вже схоже на анекдот, піп примудрився вкрасти у міста шмат дороги… Саме частину вулиці він відгородив для своїх потреб. 

Що саме цікаве, влада ніби не помічає зухвалих дій рейдера у рясі. Бо прикривається Виговський тим, що є багатодітним батьком (всі діти вже дорослі) і служителем церкви. 

Озерце на березі Південного Бугу Сергій Виговський теж викопав зовсім не для того, щоб тішити погляд вінничан. Спочатку він захопив частину узбережжя навпроти свого будинку ( на тому місці , де нещодавно затіяв грандіозне будівництво) . Озерце це потрібно було для свічкового і гальванічного виробництва. 

Коли сморід від виплавки свічок стало задушливим , сусіди вдарили на сполох і ринули по інстанціях . Екологічна служба відреагувала на заяви мешканців і склала припис про негайне припинення небезпечного для здоров'я виробництва. Екологи також наказали засипати озеро. Заповзятливий святий отець незабаром переніс його в інший житловий район міста – Пирогово. І дійсно , хіба можна залякати якимись земними законами того, хто не боїться кари небесної? 

Виговський продовжив захоплення земель в окрузі. Цього літа жителі вулиці Івана Богуна звернулися до мерії з проханням дозволити побудувати дитячий майданчик на березі Південного Бугу, щоб таким чином припинити його дії щодо подальшого захоплення. Це не допомогло. У маєтку священика з'явився турнікет, який повільно, але впевнено почав просуватися вглиб лісу. Під покривом ночі він вирубує дерева. 

Пару років тому протоієрей Виговський розпочав у Вінниці будівництво Храму Стрітення Господнього.

Весь цей час гроші на його спорудження святий отець збирає з прихожан, жаліється постійну нестачу коштів . 

Куди ж діваються так не дістають кошти? За цей час їм куплені кілька квартир у Києві і три дорогі машин. 

Саме в період будівництва Храму Стрітення протоієрей прибрав до рук кілька ділянок землі на вулиці Івана Богуна, в лісі і на мальовничому березі Південного Бугу, а на одному з них зараз веде будівництво грандіозного будинку…



Немає коментарів :

Дописати коментар