пʼятницю, 9 березня 2018 р.

В Успенському соборі Києво-Печерської лаври люди молилися при свічках, бо священики МП вимкнули їм світло


Біля 30 віруючих кількох українських православних церков (УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ) влаштували 7 березня молитовний флеш-моб в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, який протягом тривалого часу належав українським православним, однак нещодавно був переданий Московському патріархатові.


Повідомлення про свою акцію разом з кадрами молитви молоді люди виклали на YouTube.

"Успенський собор збудовано коштом киян, але пару років назад київська влада передала його Московському патріархату, що є жахливою помилкою", – наголосив один з організаторів акції, ветеран АТО Олексій Сердюк.

За його словами, їхня молитва тривала 45 хвилин і щоб перешкодити проведенню акції, адміністрація Києво-Печерської Лаври спершу вимкнула освітлення, але віряни не розгубилися і продовжили молитву при свічках.

"Була дискусія. Викликали поліцію. Попи прибігали, козачки прибігали, але, слава Богу, молебень пройшов успішно. Це перший молебень за останні роки в Успенському соборі і, взагалі, у Києво-Печерській лаврі, коли моляться патріоти, а не московські агенти. Цей героїчний день може бути початком того, що у всіх московських церквах, точніше у церквах, які окупували московські агенти, тепер проходитимуть служби Київського патріархату, автокефалів й кого завгодно, аби лиш не РПЦ", – додав Сердюк.

Керував молебнем священник Київського патріархату, котрий заявив, що подібні акції будуть систематичними й найближча зустріч відбудеться "найближчим часом".



Немає коментарів :

Дописати коментар