пʼятницю, 1 серпня 2014 р.

На Київщині піп Московського патріархату веде антиукраїнську пропаганду


Релігійний скандал під Києвом: місцеві мешканці звинувачують священнослужителів Московського патріархату Глевахи у поширенні сепаратистських листівок. Зокрема, у тексті такої агітки людей закликають молитися за російських солдатів та боротися з "бендерівцями". Коли люди прийшли розібратися в ситуації, на території церкви зчинили штовханину. 

Парафіяни православної церкви Московського патріархату посварились із односельцями, а за кілька хвилин виштовхали людей за огорожу. У хід ідуть і руки – "справжній християнин" із погрозами намагався вигнати і нашу знімальну групу. Підключилася ще одна праведниця, не менш агресивна.

А почалося все за день до того. Мешканці Глевахи обурилися церковниками – мовляв, ті поширюють сепаратистські листівки.

"Мы русские, с нами Бог и покров Богородицы, поэтому мы победим. Против жидобандеровской хунты…" – йдеться у тексті листівки, яку, за словами місцевих, роздруковували священнослужителі московського патріархату. Зміст людей шокував.

Мій син піде – днем прийшла повістка – якщо його заберуть воювати, це получається, він "жидобандерівець", а по цій лістовкє я повинна молитися за руских солдат і за руску побєду, а не за свого сина. Це просто удар", – бідкається місцева мешканка. 

Місцеві мешканці усе розуміють: "Наші хлопці гинуть в Луганській і Донецькій області, а тут получається моральний і духовний підрив нації зсередини, адже багато людей ходять до церкви, це все пропагандірується". 

Нарікання на місцевого "батюшку" – не поодинокі. "Рускім міром" закінчувалися і всі його проповіді, розказують мешканці Глевахи. Свого часу ще й агітацією займався – за Януковича. 


Розповідають: "Перед тим, як ми малися йти на вибори, значит, він їх зібрав і сказав, за кого треба голосувать: після виборів ви приходите сюди, кладете руку на Євангеліє і кажете, за кого ви голосували. Якщо все неправда – будете хворіти і ви, і ваші нащадки".

Коли журналісти вирішили поспілкуватися з батюшкою та навідалися до його будинку – їм повідомили, що він виїхав. Але той просто сховався в будинку і не захотів виходити. 

Вже наступного дня новина про листівки обурила мешканців настільки, що вони й самі вирішили розібратися. От тоді і сталася штовханина.

Після такого прийому на "святій землі" люди хочуть звернутися до Служби безпеки, щоб ті розслідували поширення листівок. Тим часом, до столичних промосковських церковників інформація про глеваські агітки не надходила. Але обіцяють: якщо факт священика-пропагандиста доведуть – того можуть позбавити ряси.

"Якщо священник не виконує благословіння священне, а політична проповідь в церкві заборонена, він буде покараний за церковними законами, тобто він може припинити своє служіння, як священнослужитель української православної церкви" – переконує журналістів речник УПЦ (МП) протоієрей Георгій Коваленко.

Нагадаємо, напередодні УПЦ (МП) відмовилась від участі у міжконфесійному молебні за українських воїнів.

Джерело: http://www.5.ua/kijiv/item/390423-na-kyivshchyni-pip-moskovskoho-patriarkhatu-vede-antyukrainsku-propahandu


Читай також:
Московські попи на Тернопільщині не впускають українців до церкви
На Кировоградщине московские попы захватили храм Киевского патриархата
Зачем делают прививку украинофобии в духовной семинарии?
В Донецке московские попы натравили на священника Киевского патриархата милицию и чиновников
На Вінничині московські попи розпалюють міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу
Наступ Московського патріархату на національні церкви України триває


Немає коментарів :

Дописати коментар